Dunaharaszti VÁROSI Polgárőrség

csepel Palais Laffert 640px


Dunaharaszti Városi Polgárőrség

Cím: 2330 Dunaharaszti, Táncsics Mihály utca 16.

Telefon: +36 24 491 117

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Egyesület Alapítva:

Dunaharaszti 2001. május 10.

Elnök: Fényes István

 

Történetünk

 

Polgárőrségünket azok a dunaharaszti és környékbeli polgárok alapították meg 1989-ben Pávics János és Fényes István vezetésével megalakúlt a(DÖCS) Dunaharaszti Önvédelmi Csoport, akik saját bőrükön is érezve a közbiztonság folyamatos romlását, tenni akartak ellene. Célul a bűncselekmények megelőzését, a közrend védelmét és a közbiztonság javítását tűztük magunk elé. A kezdet nem volt könnyű. Mindössze tucatnyian, munkánk után szabadidőnk és családunk rovására kezdtünk el éjszakánként saját autóinkkal és költségünkre, járőrözni a lakótelep utcáin és parkolóiban. Alig volt felszerelésünk, de a hiányosságokat elszántsággal pótoltuk. Igyekezetünket rövidesen siker koronázta, mind több bűnözőt értünk tetten és egyre több bűncselekményt sikerült megakadályoznunk.


Később, 2003-ban megalakult a Dunaharaszti Város Polgárőr Egyesület, melynek vezetését Czibi J. Tamás kezdte el, 2004 augusztusától Fényes István vette át, aki máig a Polgárőrség elnöke. Elnöksége alatt a polgárőrség folyamatos fejlődés alá került, melyek szemmel láthatóak, illetve a polgárőrök technikai felszereltsége volt a fő feladat.
Az elmúlt években a komunikációs berendezéseket sikerült beszerezni ami jelentős előrelépés volt.A Polgármesteri Hivatal jóvoltából 2007-ben 1 GPS nyomkövetőt vásároltunk,ami segiti akommunikációt és a szolgálati jármű hivatalos fútásteljesitményének rögzitését.Nagy lépés volt 2008-ban 1 szolgálati SUZUKI IGNIS gépjármű beszerzése,melyet az önkormányzat vásárolt. Ma, 2015-ben már ismét egy új DACIA Duster gépjárművet használhatunk, mely szintén a város vezetés segítségével juthatott el hozzánk.